Ensemblen från 2017

Skuggan reser sig


"RECENSION/SÖDERKÖPING

Spänning, humor, slagsmål,pangpang och lite kärlek. En ärkeskurk, en sheriff med ett lögnaktigt förflutet, sköna damer och en suput. Se där några av ingredienserna i Teater Sythercopies pjäs Skuggan reser sig. En nyskriven Västern där Daniella Karlsson både har skrivit manuset, regisserat och spelar med. I lördags var det premiär i Salong Ramunder.


Manusförfattaren hoppas i programbladet på att publiken ska gå från föreställningen med ett leende på läpparna. Och det gjorde nog de flesta.


Skurken Morgan Winston, kallad Skuggan, dyker upp i Rocky Town efter att ha varit ”död” i 27 år. Han möter sin gamle ärkefiende sheriffen Jim Falk, som nu äntligen lyckas oskadliggöra honom. Tror han. Men Skuggan reser sig igen och lovar att komma tillbaka och ta hämnd.

Det är handlingen i Teater Sythercopies westernpjäs Skuggan reser sig. Men mycket hinner hända mellan början och slutet. 


Pjäsen har skrivits av Daniella Karlsson som också står för regin och som dessutom spelar med i rollen som sheriffens dotter, den kaxiga pojkflickan Jill.


Skådespelarna vågar ta ut svängarna i sin gestaltning av de olika, mycket olika, karaktärerna.Några premiärnerver märktes inte hos någon. Alla var intensivt närvarande både vad gällde flirt och kärleksgnabb, superi, och slagsmål.


Kanske ändå att en av dem bör nämnas, Carola Fogelgren som spelar fylltratten Erics argbigga till hustru. Hon är helt enkelt oemotståndlig. Det är också Carola Fogelgren som, med den äran, står för kostymerna.

Första aktens saloon är på pricken. 


På det hela taget är Teater Sythercopies nya uppsättning lättsam och trevlig underhållning."


©Text: Bibi Friedrichsen
©Foto: Boy Svedberg


Läs hela recentionen på:

Skuggan reste sig och roade i Rocky Town (recension) – KULTURSIDAN.nu