Mer information

Om du vill veta mer om våra aktuella produktioner så klicka här

 

Sökaren

Senaste produktioner

Den första veckan i juli 2017, dvs den 3 - 8 juli, medverkade Teater Sythercopie i en aktivitet kallad "Det händer i kyrkparken".

Programmet bestod av Tipspromenader, Loppis, Musikunderhållning, Guidningar mm och det vi kallar PROMENADTEATER.

Teatern startade utanför muséet, varefter Ola Lönnqvist ledde besökarna runt kyrkan där historiska scener ur stadens historia framfördes av medlemmar i Teater Sythercopie, Söderköpings Guide-Grupp och S:t Ragnhilds Gille.

Teatern ägde rum i kyrkparken tisdag 4 juli kl 15.00 och lördag 8 juli kl 11.00!

Program

 

Skuggan reser sig hade premiär 25 februari 2017 och spelades till 11 mars. En helt nyskriven västernpjäs av Daniella Karlsson med autentisk rekvisita införskaffad från bl a High Chaparral. Enbart 4 föreställningar gavs.

Till urpremiären kom ganska mycket och gladdes, minglade, åt pch drack samt såg äkta västern i teatermiljö. Mer om föreställningen kan läsas om i NT. På premiären var så klart kultursidan.nu vilket alla kan läsa om och se på fina bilder.

Tyvärr blev inte tillströmningen av publik den man hade hoppats på. Men trots detta gladde de medverkande publiken med äkta sann västernglädje och västernkultur. Man kan notera att Skuggan verkligen reste sig.

 

För 6:e året i rad gav Teater Sythercopie den 7:e Kröningsceremonin 1302. St Laurentii kyrkokör medverkade vid föreställningen i kyrkan lördag 27/8 kl 13.00. För manus och regi svarade som vanligt Ola Lönnqvist, kostym- och rekvisitaansvariga var Margareta Jovanovic och Carola Fogelgren. Producent var Ingrid Ögren. Publik ca 200 personer.

Föreningen gav också en form av promenadteater (kallad spontanteater) 2016 lördag kl 11.00 och 15.00 i Kyrkparken. Inne bland salustånd och besökare spelades några scener upp vilka skulle spegla livet under medeltiden i Söderköping. Scenerna byggde på manus av Ola Lönnqvist men i bearbetning av de medverkande. En del av publiken följde med rundvandringen, andra stannade till vid resp spelplats. Publik ca 100 personer.

Läs gärna allt positivt NT skrev om föreställningen.

Onsdag 25 maj 2016 kl 18.30 arrangerade Teater Sythercopie i samarbete med S:t Ragnhilds Gille och Guide-gruppen en promenadteater i historisk skrud runt Söderköpings gator. Start vid Stadshistoriska muséet. Ett flertal människor trotsade vårvädret (runt åtta grader) och njöt av skådespelet. Glädjade inslag på facebook och youtube sågs efteråt.

Vi framför ett varmt tack till alla som bidragit till att göra sommarens familjeföreställning Rasmus på luffen av Astrid Lindgren så lyckad. Publik från när och fjärran kom, personer från Saltkråkan, som förvaltar Astrid Lindgrens rikhaltiga verk, anhöriga och vitt främmande. Vi har bara hört lovord, en del finns länkade till längre ner texten. Totalt kom ca 1 260 personer och såg uppsättningen som är dramatiserad av Mats Huddén och regisserad av Frida Nyström. Föreställningsinformation hittar ni här.

Biljetter fanns att köpa på Stinsen. Sommarvädret har varit tämligen ombytligt, men vi har återigen spelat i alla väder. En av de ruskigaste dagarna då det var ihållande regn kom det i varje fall 47 personer och njöt av uppsättningen.

Ensemblen hittar du här. Frågor, kontakta CG via mejl på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller mobiltelefon 070-576 98 31.

Pressen skriver varmt om oss. NT skrev i tidningen fredag 17 juni följande. Folkbladet skriver om repetitionsarbetet.På Kultursidan kan du även läsa om Rasmus på luffen. Vid nationaldagsfirandet deltog Tim Brodin och Albin Märsund vilket man kan läsa om i Folkbladet och titta på bilderna. Genrepet sågs även av Länstidningen som skrivit en helsida i papperstidningen om föreställningen.

Premiären sågs av inte mindre än 76 personer. Fullsatt på läktaren. Ni kan läsa mer om premiärenpå  Kultursidan.nu och dess recension. Även Folkbladet var på premiären och skrev väl om föreställningen.

Vi tackar alla som på olika sätt bidragit till årets lyckade föreställning.

24nt kan man hiitta en fin inspelning om Albin Märsund, som spelar Rasmus.